07 maj, 2011

CITRON- OCH BASILIKAÖVERBAKAD LAX

line
4 portioner
1 laxfilé på ca 600 g
4 skivor vit formfranska (eller grövre bröd)
1 vitlöksklyfta, hackad
1 kruka basilika
finrivet skal av 1 citron
1 dl solrosfrön
3 msk olivolja
salt
svartpeppar


1. Mixa bröd, vitlök, basilika och citronskal i matberedare ca 30 sek.
2. Blanda med solrosfrön och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Fördela jämnt över fisken, tryck till massan och tillaga i ugn i 200°C, ca 20 minuter.

Färskost:
1 burk kesella (250g)
1 dl hackade soltorkade tomater i olja, avrunnen
1/2 gurka, urkärnad och tärnad
några droppar citronsaft
salt, svartpeppar

Blanda och smaka av med salt
och svartpeppar.
Servera med sallad,
rostad eller kokt
potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar