4 portioner
Tillagning 40 minuter
600 g gösfilé med skinnet kvarTillagning 40 minuter
1 tsk salt
1 krm nymald peppar
2-3 msk smör
8 medelstora potatisar
3 vitlöksklyftor
2 dl mjölk
2 msk smör
½ tsk salt
1 krm nymald peppar
Sås
1 knippe gräslök
2 dl crème fraiche
2 msk smör
100 g laxrom eller ishavsrom
peppar ev. salt
Tillbehör1 rödlök
100 g sockerärtor
1 msk smör
Skala potatis och vitlök. Koka tillsammans ca 20 minuter. Värm under tiden mjölken med smöret.
Hacka gräslöken och blanda den med crème fraiche i en kastrull. Koka upp och koka 2 minuter. Vispa ner smöret och tillsätt laxromen. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva rödlöken. Värm den och sockerärtorna i lättsaltat vatten med lite smör i.
Mosa potatisen, tillsätt mjölken och vispa till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
Krydda gösen och stek den i smör 2-3 minuter på varje sida.
Lägg en klick mos på tallrik, grönsaker och gös vid sidan, och toppa med såsen.
Hacka gräslöken och blanda den med crème fraiche i en kastrull. Koka upp och koka 2 minuter. Vispa ner smöret och tillsätt laxromen. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva rödlöken. Värm den och sockerärtorna i lättsaltat vatten med lite smör i.
Mosa potatisen, tillsätt mjölken och vispa till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
Krydda gösen och stek den i smör 2-3 minuter på varje sida.
Lägg en klick mos på tallrik, grönsaker och gös vid sidan, och toppa med såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar