07 maj, 2011

Stekt gösfilé med kantareller

4 port
600 g gösfilé
2 tsk salt
1 dl grädde eller mjölk
vetemjöl

Till stekning
Smör eller margarin

Gräddstuvade kantareller
400 g färska kantareller eller 1 burk (200 g)
3 msk smör eller margarin
½ fiskbuljongtärning
3 dl grädde (eventuellt svampspad)
salt
vitpeppar


Torka fiskfiléerna och gnid in dem med salt. Doppa dem i mjölk eller grädde och vänd dem i vetemjöl. Stek fisken i matfett och ta upp den ur pannan. Rensa kantarellerna och hacka dem om de är stora. Häll av spadet från burkkantarellerna och hacka dem. Fräs dem i stekpanna utan fett tills all vätska dunstat bort. Stek svampen några minuter i matfett. Smula ner en buljongtärning och häll på grädde. Sjud några minuter så grädden kokar ihop. Lägg ner fiskfiléerna och hetta upp.
Smaksätt med mera salt och vitpeppar om det behövs. Lägg upp på varma tallrikar.
Servera med kokt potatis och sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar