07 maj, 2011

Rökt ål och gulbetstorn


4 portioner
2 gulbetor (eller rödbetor),
100 g rökt ål
2 msk honung
1 dl äppelbalsamvinäger
1 dl crème fraiche
ca 1/2 msk pepparrot
4 baconskivor
salt och peppar

Koka gulbetorna i honung, balsamvinäger och så mycket vatten att det täcker betorna. När de nästan är färdigkokta, stäng av värmen och låt svalna i lagen. Knaperstek baconskivor i panna utan fett och lägg upp på hushållspapper.
Ta bort skinn och ben från ålen. Vispa crème fraiche med pepparrot, salt och peppar fast och fluffigt. Tillsätt bara lite pepparrot i taget och smaka av tills du fått lagom mängd. Ta upp betorna ur lagen, skala och skär i 1 cm tjocka skivor. Servering: Lägg en bit ål på en skiva gulbeta. Klicka pepparrots-crème på ålen och toppa med ett bacon chips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar