09 maj, 2011

Pepparstekt abborre


4 pers

Ingredienser:
700-800 g abborrfilé
1 msk hel svartpeppar
1 tsk salt
2 msk olivolja
 
Ingefärssås:
1 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong
4 strimlade schalottenlökar
2 dl créme fraiche
1 msk färsk riven ingefära
40 g smör
1 krm salt
½ krm peppar
färsk timjan


Gör så här: Koka upp vin, buljong och schallottenlök i en kastrull och låt det koka ihop tills halva mängden återstår. Vispa ner créme fraiche och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt riven ingefära och låt koka ytterligare 2 minuter. Sila såsen och vispa ner smöret, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Krossa pepparn i en mortel. Vänd fiskfiléerna i peppar och salt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fisken ca 1-2 minuter på varje sida. Servera fisken med ingefärssås, färsk timjan och kokt potatis. Smörslungad spenat är gott till abbore

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar