09 maj, 2011

Helstekt abborre med lime- och koriandermarinerade grönsaker

line
4 portioner
4 st á 400g fjällade och rensade abborrar
1-2 msk olivolja
1 tsk salt
1 kryddmått peppar

Marinerade grönsaker
Ca 800 g blandade grönsaker efter säsong, t ex fänkål, små morötter, rödlök, sparris, sockerärtor
1 1/2 dl olivolja
1/2 dl saft av pressad lime eller citron
1 knippe färsk koriander
1/2 tsk salt
1 kryddmått peppar


• Skala och skär grönsakerna i bitar. Koka dem i saltat vatten, 1-2 minuter, så att de fortfarande har tuggmotstånd. Låt dem rinna
av väl.
• Blanda olivolja med limesaft i en bunke eller kastrull.
• Hacka koriandern och blanda ner den och grönsakerna i oljan.
• Smaka av med salt och peppar.
• Marinera ca 15 min.
• Sätt ugnen på 175º.
• Lägg fisken i en ugnsäker form. Torka och snitta fisken, pensla den med olivolja och krydda med salt och peppar.
• Bryn fisken 1-2 minuter på varje sida.
• Efterstek i mitten av ugnen 20 minuter.
• Värm de marinerade grönsakerna och servera dem med abborrarna och ev nybakat ljust bröd.
line

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar