07 maj, 2011

Halstrad gösfilé med rödbetor och dragon

line
6 portioner
Tillagning 30 minuter
1 kg gösfilé med skinn, fjällad
smör till stekning
600 g rödbetor
salt och vatten
3 dl hönsbuljong
1 msk vetemjöl
salt och peppar
150 g smör
1 knippe färsk dragon
100 g rökt sidfläsk

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, skala och skär dem i klyftor.

Blanda hönsbuljongen med vetemjöl i en gryta, hetta upp under omrörning, smaksätt med salt och peppar. Låt koka i tre minuter. Vispa ner smöret i omgångar. Smaksätt med dragon.

Skär sidfläsket i små tärningar och fräs i en panna tills det får färg. Lägg i rödbetsklyftorna och resten av dragonen.

Halstra gösfiléerna i lite smör, hårt på skinnsidan. Servera med rödbetsfräset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar