07 maj, 2011

Halstrad gösfilé med dijonsenap, champinjoner och potatis

line
4 portioner
Tillagning 40 minuter
4 gösfiléer, à 170 g
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm nymald peppar
2-3 msk smör
1 kilo potatis
300 g champinjoner
2-3 msk smör
2 krm salt
1 krm nymald peppar
3 dl vispgrädde
2 dl fiskbuljong
2 msk fransk senap
2 krm strösocker
1 krm salt
½ krm nymald vitpeppar
50 g smör i tärningar

Skala och sätt på potatisen. Sätt ugnen på 100ºC.
Skär champinjonerna i bitar och stek dem i smöret. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp svampen på ett ugnssäkert fat och ställ det i ugnen.

Vänd gösfiléerna i mjölet, salta och peppra. Stek fisken 2-3 minuter på varje sida. Lyft upp fisken och lägg dem ovanpå champinjonerna i ugnen.

Häll grädde i stekpannan där fisken stekts. Tillsätt fiskbuljong, senap och socker och låt det koka kraftigt några minuter. Smaka av med salt och peppar och vispa ner smöret.

Ånga av och pressa potatisen. Servera med sås och pressad potatis.

OBS: Torka eller skölj inte ur panna mellan varje stekning, det ger extra piff till såsen.
line

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar