4 portioner
Tillagning 40 minuter
4 gösfiléer à 150 gTillagning 40 minuter
salt och nymald peppar
Potatiskakor
3 bakpotatisar
2-4 msk smör
250 g ostronskivling eller annan svamp
2 msk smör
1 knippe salladslök eller liten purjolök
salt och nymald peppar
Färskostsmör1 paket färskost, 100 g t.ex. cantadou pepparrot
50 g smör
Sätt ugnen på 100ºC. Skala och riv potatisen. Lägg hälften av potatisen i en stekpanna med lite smör som börjat ta färg. Platta till med en stekspade tills du fått en fin och tunn potatiskaka. Salta och peppra.
När den är gyllenbrun vänds den försiktigt med hjälp av ett lock eller stor tallrik, plattas till och steks med lite smör på andra sidan.
Vik ihop den som man gör med en omelett. Lägg den på en plåt och håll varm i ugnen. Stek ytterligare en potatiskaka.
Strimla svampen, skölj och strimla löken tunt. Bryn svamp i smör, tillsätt lök. Smaka av med salt och peppar. Fördela svampblandningen på potatiskakorna.
Krydda fisken och stek den gyllenbrun 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Blanda färskost och smör. Dela potatiskakorna i lagom stora bitar och servera dem tillsammans med fisken och smöret
När den är gyllenbrun vänds den försiktigt med hjälp av ett lock eller stor tallrik, plattas till och steks med lite smör på andra sidan.
Vik ihop den som man gör med en omelett. Lägg den på en plåt och håll varm i ugnen. Stek ytterligare en potatiskaka.
Strimla svampen, skölj och strimla löken tunt. Bryn svamp i smör, tillsätt lök. Smaka av med salt och peppar. Fördela svampblandningen på potatiskakorna.
Krydda fisken och stek den gyllenbrun 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Blanda färskost och smör. Dela potatiskakorna i lagom stora bitar och servera dem tillsammans med fisken och smöret
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar