07 maj, 2011

Gösfilé på spenatbotten

line
4 port
600 g gösfilé
1 ½ tsk salt
1 msk smör eller margarin
1 paket djupfryst spenat (250 g)

Till garnering
1 sats hollandaisesås (påse eller djupfryst)

Torka av gösfiléerna och strö på salt.
Smörj en ugnssäker form. Lägg den tinade spenaten i botten och fisken ovanpå.
Klicka på lite matfett. Täck med aluminiumfolie. Bräsera fisken i ugn, 200º, ca 25 minuter eller tills fiskköttet är fast och ogenomskinligt.
Gör hollandaisesåsen enligt anvisning på förpackningen. Bred såsen över fisken.
Gratinera i ugn, 275º, ca 5 minuter eller tills ytan fått fin färg. Strö på finhackad röd paprika och servera med citronklyftor och kokt potatis.
line

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar