07 maj, 2011

Gös under knaprig örtskorpa

line
4 portioner
500-600 g gösfilé
1 msk smör
salt och peppar
1-2 msk senap
1 kruka basilika
några repade kvistar timjan
½ tsk dragon
4 skivor formfranska
rivet skal från ½ citron
100 g smör
1 dl vitt vin eller saft från 1 citron
2 dl grädde
salt och peppar

Tillagning 20 minuter

Smörj en ugnssäker form. Skär gösen i portionsbitar, vik in stjärtbiten, salta och peppra.

Bred över ett tunt lager senap. Kör örterna med brödet och citronskalet i matberedaren tills det blir fluffigt grönt ströbröd.
(OBS! Örterna får inte vara blöta, då klumpar sig brödet.)

Strö detta gröna ströbröd över fisken, hyvla med osthyvel det kalla smöret över ströbrödet. Häll vinet och grädden runt om. Smaka av med salt och peppar. Grädda i 200ºC 15-20 minuter, gärna med grillen på mot slutet.
line

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar