4 port
600 g abborrfilé1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1-2 msk smör
1/2 dl finhackad persilja
Svamp- och fläsksås
300 g champinjoner
200 g rimmat fläsk
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1/2 liter vatten
(1 dl fylligt rött vin)
1 köttbuljongtärning
1/2 tsk grovstött rosmarin
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehörkokt eller pressad potatis
Gör så här:
Sås: Dela svampen i mindre bitar. Tärna fläsket. Fräs svamp och fläsk i smör i en stor stekpanna tills alltsammans fått fin färg. Salta och peppra. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vattnet och ev rödvinet (alt matlagningsvin). Smula över buljongtärningen och strö i rosmarin. Sjud under lock i 5 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm före servering.
Fisk: Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidorna. Stek fisken i smör på hög värme, 1-2 minuter på var sida, beroende på tjocklek. Strö persilja över.
Värm och häll svamp- och fläsksåsen på ett serveringsfat. Placera fisken ovanpå. Servera tillsammans med kokt eller pressad potatis
Sås: Dela svampen i mindre bitar. Tärna fläsket. Fräs svamp och fläsk i smör i en stor stekpanna tills alltsammans fått fin färg. Salta och peppra. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vattnet och ev rödvinet (alt matlagningsvin). Smula över buljongtärningen och strö i rosmarin. Sjud under lock i 5 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm före servering.
Fisk: Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidorna. Stek fisken i smör på hög värme, 1-2 minuter på var sida, beroende på tjocklek. Strö persilja över.
Värm och häll svamp- och fläsksåsen på ett serveringsfat. Placera fisken ovanpå. Servera tillsammans med kokt eller pressad potatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar