07 maj, 2011

Abborrsoppa med vitlöksmajonnäs

line
4 port
400 g abborrfiléer
6 dl vatten
6 kryddpepparkorn
1 tärning fiskbuljong
200 g morötter
200 g potatis
1 rödlök
2 dl grädde
3 msk skuren gräslök
lite salt och peppar ur kvarn

vitlöksmajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1/2 dl créme fraiche
1 klyfta pressad vitlök
lite salt och peppar ur kvarn

Gör så här:
Koka upp vattnet med kryddpeppar och fiskbuljongtärningen. Skala morötterna, dela dem på längden och skär sedan till mindre bitar. Skala potatisen och dela den i mindre bitar.

Skala rödlöken, dela den på hälften och tag ur det inre av rödlöken. Skär sedan upp allt till båtliknande strimlor.

Låt sedan moroten och potatisen koka mjuka i buljongen. Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Vid servering, tillsätt gräslöken.

VITLÖKSMAJONNÄS:
Blanda majonnäs, crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vitlöksmajonnäsen klickas i soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar