4 port
400 g abborrfiléer6 dl vatten
6 kryddpepparkorn
1 tärning fiskbuljong
200 g morötter
200 g potatis
1 rödlök
2 dl grädde
3 msk skuren gräslök
lite salt och peppar ur kvarn
vitlöksmajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1/2 dl créme fraiche
1 klyfta pressad vitlök
lite salt och peppar ur kvarn
Gör så här:
Koka upp vattnet med kryddpeppar och fiskbuljongtärningen. Skala morötterna, dela dem på längden och skär sedan till mindre bitar. Skala potatisen och dela den i mindre bitar.
Skala rödlöken, dela den på hälften och tag ur det inre av rödlöken. Skär sedan upp allt till båtliknande strimlor.
Låt sedan moroten och potatisen koka mjuka i buljongen. Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Vid servering, tillsätt gräslöken.
VITLÖKSMAJONNÄS:
Blanda majonnäs, crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vitlöksmajonnäsen klickas i soppan.
Koka upp vattnet med kryddpeppar och fiskbuljongtärningen. Skala morötterna, dela dem på längden och skär sedan till mindre bitar. Skala potatisen och dela den i mindre bitar.
Skala rödlöken, dela den på hälften och tag ur det inre av rödlöken. Skär sedan upp allt till båtliknande strimlor.
Låt sedan moroten och potatisen koka mjuka i buljongen. Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Vid servering, tillsätt gräslöken.
VITLÖKSMAJONNÄS:
Blanda majonnäs, crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vitlöksmajonnäsen klickas i soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar