07 december, 2011

Husmansbord Skåne 2011



En underbar dag i södra Sverige är i färskt minne. I tisdags delade vi ut diplomen för Husmansbord Skåne 2011, jakten på Sveriges bästa landskapsmat. Inramningen av den fina slottsmejeri-miljön på Skottorps slott på gränsen mellan Halland och Skåne gjorde detta extra minnesvärt. Om någon söker inspiration och goda upplevelser kan jag varmt rekommendera ett besök.
Några reflektioner om Husmansbord Skåne är att vi ser en enorm bredd av högsta kvalitet, från unika gårdsbutiksprodukter till storföretagens förädlade läckerheter. Jag tycker man kan känna en stärkt konsumentmedvetenhet i kommunikationen. Och det är verkligen tur att Skåne är svenskt, det ger oss alla mer att komma med.

Pelle Agorelius, Saxhytte Gård
skogsägare, livsmedelsföretagare och turismentreprenör


Här är de diplomerade bidragen till utmärkelsen "Husmansbord Skåne 2011":
Österlenhonung; Österlenhonungs Julhonung*
Fruemöllans bär; Havtornsylt med vanilj, Hallonsylt*
Österlenkryddor; Pantofflesalt
Bidrottningen HB; Honung med smak av fläderblom*
Procordia Food AB; Önos Mor Annas Smörgåsgurka
Ringsjöfisk; Branteviksill*
Findus Sverige AB; Findus hackad spenat
Solanumodlarna i Kävlinge AB; Alströmer Janssons Frestelse
Bosarpkyckling AB; Bosarpparfait*
Martins rökeri AB; Rökt ål, Kallrökt (färskrökt) lax*, Varmrökt dubbel laxfilé chili, lime
Stockeboda gårdsöl; Vinternattens ljus
Flädergården; Fläderblomssaft*
Skånemejerier; Åsens lantmjölk gammaldags, Allerum Svecia 28%, Allerum Präst XO 24 månader, Skånemejerier Alpost*

* Panelens Hedersomnämnda produkter:
Österlenhonungs julhonung från Österlenhonung, Hallonsylt från Fruemöllans bär, Honung med smak av fläderblom från Bidrottningen, Branteviksill från Ringsjöfisk, Bosarpparfait från Bosarpkyckling, Kallrökt (färskrökt) lax från Martins rökeri, Fläderblomssaft från Flädergården samt Skånemejerier Alpost från Skånemejerier

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar