07 december, 2011

Husmansbord på Nobel NightCap

 

CloseUp PR.

2011-12-06 10:15
Husmansbord på Nobel NightCap
Foto: Skånemejerier
Ett stort antal av de produkter som fått Husmansbords diplom kommer att serveras på Nobel NightCap lördagen 10 december.

Nobel NightCap är Nobelbankettens efterfest och är en av de mest omtalade händelserna under Nobelveckan. I år arrangeras festen av Stockholms universitets studentkår och kommer att hållas på Stockholms universitet.
 Gästerna är Nobelpristagare och andra gäster från Nobelbanketten, representanter från det svenska näringslivet samt studenter från Stockholms högskolor.


Pelle Agorelius, som är initiativtagare till Husmansbord och Jakten på Sveriges bästa landskapsmat, kommenterar samarbetet med Nobel NightCap:

- Nobelfestligheterna är en stor nationell och internationell händelse, det är en ära att den fina Svenska landskapsmaten kan presenteras i ett sammanhang som detta. De produkter som utmärkt sig med Husmansbords diplom är verkligen en matskatt att gräva ur när kockarna tillagar buffén för årets Nobel NightCap-fest.

Husmansbord och Jakten på Sveriges bästa landskapsmat har under året som gått genomförts i Värmland, Bergslagen, Norrland och Skåne. Satsningen är framgångsrik och exponerar de produkter och företag som utmärkts med Husmansbords-diplom både i media, till restaurang och handel samt exportkommunikation.

Följande livsmedelsproducenter bidrar med produkter och råvaror till Husmansbord Nobel NightCap: Skånemejerier, Hygns Vilt, Nibble Gårdsgris, Hjälmareknäcke, Leksandsbröd, Grythytte Qwarn, Örtikultur i Brunskog, Ängebäcks potatis, Konsum Värmland Bageri, Värmlands Chark, Bosarpkyckling, Fruemöllans bär, Ringsjöfisk, Mårdängs, Tant Ruth, Nyhlens Hugosons, samt med engagemang från Svenskt Sigill, Hällefors kommun, Gudruns, Masahiro, Hennickehammars Herrgård, Saxhytte Gård och Edouard Cointreau.

Husmansbord, Jakten på Sveriges bästa landskapsmat, sker i samarbete med Svenskt Sigill inom ramen för projektet Sveriges bästa mat, som delfinansierats av Jordbruksverket, Matlandssatsningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar